Dialèctica de l'irracionalisme

Contribució a la historització de La destrucció de la raó de György Lukács

Autor: Traverso, Enzo

Sección: C. SOCIALES - Sociología

Dialèctica de l'irracionalisme

Dialèctica de l'irracionalisme

12,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
05/04/2022
Colección:
Biblioteca de pensament crític
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

Per què rellegir avui La destrucció de la raó de Lukács? Vet ací la pregunta que es fa Traverso en aquestes pàgines analítiques i brillants, que expliquen la lògica i el descabdellament dun dels grans documents intel·lectuals del segle XX, una diatriba inclement contra lirracionalisme en la filosofia i la cultura alemanyes i europees que culminà en el nazisme, i …

Per què rellegir avui La destrucció de la raó de Lukács? Vet ací la pregunta que es fa Traverso en aquestes pàgines analítiques i brillants, que expliquen la lògica i el descabdellament dun dels grans documents intel·lectuals del segle XX, una diatriba inclement contra lirracionalisme en la filosofia i la cultura alemanyes i europees que culminà en el nazisme, i alhora una obra situada en lòrbita mental i política de lestalinisme. Una visió matisada i complexa de les apories de la raó, de la dialèctica de la Il·lustració, en un context catastròfic i contradictori.
Leer más

Más libros de Traverso, Enzo

Más información del libro

Dialèctica de l'irracionalisme

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-18618-26-0
EAN:
9788418618260
Nº páginas:
100
Colección:
Biblioteca de pensament crític
Lengua:
CATALAN
Alto:
185 mm
Ancho:
120 mm
Sección:
C. SOCIALES
Sub-Sección:
Sociología
ENZO TRAVERSO, un dels historiadors amb més projecció del panorama actual, és professor a la Universitat de Cornell (Ithaca, Nova York). La seua obra sha centrat en la història intel·lectual i política del segle XX i es caracteritza per la voluntat de comprendre allò que sembla incomprensible: la pulsió autodestructiva dEuropa, el totalitarisme, les guerres mundials, lantisemitisme, lHolocaust. Daltra banda, ha reflexionat sobre la manera de fer història, lús polític del passat, la nova extrema dreta i la malenconia de lesquerra. En català ha publicat El totalitarisme. Història dun debat (2002), Els usos del passat. Història, memòria i política (2006), Els nous rostres del feixisme (2018) i Passats singulars. El «jo» en lescriptura de la història (Afers, 2021).

Otros libros en C. SOCIALES

También te pueden interesar